Een levend netwerk in de stad Antwerpen

Subtitle

Levend Netwerk wint publieksprijs mijngroenidee.be

16 mei 2014 - Levend Netwerk wint publieksprijs


Naar aanleiding van de dag van het park, reikte het Agentschap Natuur en Bos de publieksprijs uit aan Levend Netwerk. Het winnende idee haalde met ruime voorsprong de meeste stemmen uit alle inzendingen op www.mijngroenidee.be, het ideeënlab voor meer groen in stad en gemeente.


De prijsuitreiking ging door in het kasteel van Groeneberg, Sint-Pieters-Leeuw (Vlezenbeek). De groene glooiende hellingen met kleine kronkelende wegen contrasteerde immens met de stedelijke context van het idee Levend Netwerk. Dit inspireerde Dirk voor zijn half geïmproviseerde speech (zie lager voor het filmpje)


De prijs is een ticket voor een studiereis ('groensafari') naar interessante voorbeelden in eigen land of buurlanden. Er bovenop kreeg Dirk een affiche (zie links), die hij nu als een soort diploma ergens een plekje moet geven. Deze prijs moet een boost geven aan waar het echt om draait: het Levend Netwerk in de realisatiefase krijgen!


Persfotograaf op 16/05 was Jules Cleiren (8 jaar).

Zie ook de persmededeling van ANB (pdf, 274 kB)


Marleen Evenepoel, administrateur generaal van ANB, overhandigt de prijs aan Dirk Cleiren. De prijs is een ticket voor een studiereis met Inverde naar goede groene voorbeelden (foto: Jules Cleiren, 8 jaar).

Filmpje: De speech van Dirk Cleiren, met uitleg waarom Levend Netwerk zo'n belangrijk idee is om te realiseren (gefilmd door Jules Cleiren, 8 jaar)

Beetje duiding om het begin te begrijpen: de toespraak vindt plaats in de groene rand rond Brussel, in een kasteeltje dat je na een reeks kronkelende wegen bereikt. Het contrast met de situatie in Antwerpen kon niet groter zijn.

Jules geraakte op het einde wat vermoeid in zijn armen. Vandaar de bewegingen en dat het speech er maar voor 95% op staat. Toch chapeau voor mijn zoon!

Lees de volledige perstekst: (klik op beeld)